Önsöz

SAYIN ESKİŞEHİR’LİLER:
        Son zamanlarda özellikle gençlerimiz bu coğrafyadaki kendi 1000 yıllık kültürümüzden ve kimliğimizden uzaklaşıp başka kültürlere özenti içine düşmüş,farkında olmadan kültürümüzü yavaş yavaş unutmaya başlamışlardır.AB ve ABD hayranlarının yaptığı gibi... Avrupalılar düne kadar birbirlerini fırınlara atarken,her türlü barbarlığı yaparken biz onlardan kaçan insanlara kucak açarak korunma sağlıyorduk. Bunları bilmiyen insanlarımızda hala onlara özenti içindeler.Dünya’da iki güç vardır biri askeri emperyalizm diğeri kültür emperyalizmi.Askeri emperyalizmi savaşla silahla yok edebilirsin KURTULUŞ SAVAŞ’ında olduğu gibi.Fakat kültür emperyalizmini silahla yok edemezsin.Sadece kendi kültürüne sahip çıkarak yok edebilirsin.İnsanların kanı ne kadar saf olursa olsun kendi kültürünü yaşamaz ise asimile olurlar. Bulgarlar,Macarlar,Romanya,Ermeniler,Finliler ve şu anda Çin’de yaşayan 1milyar Budist Türk gibi,Milletler kendi kültürlerinden koptuğunda ırkları onları temsil etmez kültürleri temsil eder.Atatürk Türk kültürünü bilmeseydi Türkiye Cumhuriyet’ini kuramazdı.
Eskişehir kültür derneği olarak kendi kültürümüzü korumak ve yaşamak için bu derneği kurduk .
Amacımız globalleşme safsatası ve kültür emperyalizmine karşı Türk insanının kendi kültürünü öğrenmesi için, geçmişten geleceğe bir köprü oluşturarak,Türk kültürünü yaşatmaktır
" NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...!!! "
Saygılarımızla.
 Eskişehir Kültür Derneği.