3.Ligden Kurtuluş

3.Ligden Kurtuluşu...
2.ligde mücadele eden Eskişehirspor 1991-1992 futbol sezonuna şampiyonluk parolası ile başlamıştı. Şampiyonluğun iddialı iki takımı Kocaelispor ve Eskişehirspor'du. Ligler başladı. Haftalar ilerledi. Gazete manşetlerinde "fark 5 puan" "Kocaeli arayı açıyor" derken "Düşüyoruz" haberlerine rastladık. Anadolu'nun takımı bir anda kendini 3.ligde buluverdi. Üçüncü lige düşmeyi sadece Eskişehir değil, Türkiye de hiç bir kent inanmıyordu. Eskişehirspor'un 3.lige düşmesini şaka olarak yorumlayanlar bile vardı. Ancak 3.lig şaka değildi. Hele şaka hiç götürmezdi. Hep birlikte düştük yollara. "Buldan nerde kalır dayı" diye sorduk yollarda. Dinar sahasında inekleri kovaladık. Seydişehirde yolları kaybettik. Ama yıkılmadık. Zorda olsa 2.lige yeniden ayak bastık.
Kim yüreğinden söküp atabilir ki Eskişehirspor'u. 2.ligde mücadele etsede Es-Es'in yeri 1.ligdir. Lig şampiyonluğudur. Varsın kupalar başkasının olsun Eskişehirspor "gönüllerin" şampiyonudur.
Eskişehirspor Anadolu'nun Bey'idir.

Eskişehirspor'u 3. ligden 2. lige taşıyan kadro Ayaktakiler: Ali Rıza, Murat, Çetin, Volkan, Berkay, Halit Oturanlar: Mehmet, Sinan, Serdar, Necmi, Ayhan

3.Lig kabusu Eskişehirspor için 1 yıl sürmüştü. Eskişehirspor kendi sahasında oynadığı son maçta Şekerspor'u 3-1 yenerek şampiyonluğu garantilemişti. Acı taraftarlarla sevince dönüyordu.