Unutulmaz Oyuncular

Eskişehirspor Anadolu halkının futboldaki isyanıydı. Bu isyan Türkiye'ye sığacak gibi değildi. Eskişehirspor'lu futbolcular Milli Takım'ında değişmez oyuncuları arasında yerini almıştı. Kaptan İsmail, Fethi, Kamuran, Abdurrahman, Ender, Ayhan, Faik, Metin Parlaroğlu Milli takımın değişmez isimleri arasında yer aldılar. Milli takımın maçlarında koca ülkenin insalarının kalbi heyecanla atıyordu. Eskişehirspor'lu taraftarların kalbi ise daha bir başka...
Eskişehirspor'lu futbolcular sadece milli maçlarda değil Avrupa maçlarında da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiler. Eskişehirspor'un Sevilla ile oynadığı maçın heyecanını bugün bile hissedenler vardır. Son on dakkika atılan iki gol ve tur atlama sevinci. Eskişehirspor Türk futboluna uzun yıllar önderlik yaptı. Eskişehirspor Türk futboluna çok degerli futbolcular kazandırdı.

Sarı Metin olarak tanınan Metin Parlaroğlu Milli formayı genç yaşlarda giydi. Gegiç'in Milli Takım'a gönderdiği futbolculardan olan Abdurrahman'ı unutmak elbette mümkün değil.
Fethi ve gol kelimeleri yıllarca birlikte anıldı. İki kez gol kralı olan Fethi'de Milli Takım'ın değişmez ismiydi. Ayhan dönemin film artislerine benzer şekilde bıyık bırakır, saçını tarardı. O yeşil sahaların jönüydü.

Ender Gonca'da Milli Takım'ın değişmez futbolcuları arasındaydı.