İz bırakan kadrolar

İz Bırakan Kadrolar...
Eskişehirspor'un kadrosunda binlerce futbolcu görev yaptı. Sayısız kadrolar teknik adamlar geldi geçti. Ancak sevgiyle anılanlar olduğu gibi, hiç şüphesiz hüzünle hatırlananlar da oldu. Eskişehirspor'un ilk yıllarındaki kadrosu Taşkın, İlhan, B.Burhan, Abdurrahman, Faik, Kamuran, İsmail, Fethi, Nihat, K.Burhan, Şevki, Vahap, Halil sevgiyle anılanlar oldu. Aslında sevginin de ötesinde onları hasretle anıyoruz. Adına besteler yapılmış, şarkılar yazılmış futbolcular nerdedir şimdi?
Gani, Zafer, Burhanettin, Sertaç, Şenol, Güven, Selahattin, Fatih, Burhan, Bülent'li kadro efsane olarak nitelendirilmese de onlar Siyah Kırmızılı renklere gönül verenlerin yüreğinin bir köşesinde hep varolacaklar. Birde hüzünlü hatırladıklarımız vardır. Eskişehirspor'un ve Türkiye futbolunun yıldız futbolcularından olan Sinan'ı unutmak mümkünmüdür. Sinan'ın bedeni toprakta olsada "O" her gece kentin sokaklarında dolaşır, maçlarda tribünlerdeki yerini alır. "O" asla unutulmaz, unutulmayacaktır.

Eskişehirspor'un ilk yıllarında Türkiye liglerine ambargo koyan kadrosu kolay kolay hafızalardan silinmez. İsmail'li, Fethi'li, Kamuran'lı kadro hasret ve özlemle anılıyor.

Eskişehirspor'un son kez 1.Ligde yer alan kadrosunda bugün hiç bir futbolcu bulunmaz. Kimi futbolu bırakmış, kimi ise bambaşka Siyah Kırmızılı formaları giymiştir.